пребарај  
   русский   линкови  излез
Амбасада
Амбасадор
Конзуларно одделение
Русија и Македонија
Вести од Амбасадата
Соопштенија за медиумите
Фотогалерија
За Русија
Руски сонародници
   
  ДОБРОДОЈДОВТЕ на официјалната веб-презентациjа на Амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија  
     
  Политички дијалог ...
  Трговско економска
  соработка ...
  Култура, образование,
   наука...
Од 26 до 29 март 2013 година во Репубилка Македонија престојуваше делегацијата на Државната Дума на Федералното Собрание на Руската Федерација предводена од господин Александер Балберов координаторот на пратеничката група за односи со Собранието на Република Македонија
На 22 октомври 2014 година во Скопје во хотелот “Русија” кој неодамно во македонската престолнина го отвори руски инвеститор, се одржа промоција на уште едно, четврто по ред издание на бизнис-каталогот “Русија и Македонија. По еден пат со светот”...
Владата на Руската Федерација за академска 2015/2016 година ќе додели 25 (дваесет и пет) државни стипендии од кои 24 (дваесет и четири) за редовни додипломски студии (вклучително со магистерски студии) и 1 (една) за постдипломски студии (ординатура по медицина)...     
вкупно 168373 посети од 17.08.2005 hosted by Makedonski Telekom
Copyright: © 2005 -2009 Embassy of the Russian Federation in Skopje